FAQ's

Natuurlijk zijn er altijd vragen bij een dergelijk initiatief. De meest voordehandliggende hebben we vast op een rij gezet. Mocht je vraag er niet tussen staan, stuur vooral een mail naar info@tjeps.com

Als je de hosting laat verzorgen door Tjep's digital agency dan is de applicatie gratis. Je betaalt dan alleen voor de hosting. In de standaard download zitten enkele modules waar een licentie aan gekoppeld is. Meer info hierover kun je lezen op https://www.gratisdonatieplatform.nl/Resources/Modules. Omdat Tjep's een licentie op deze modules heeft die ook voor klanten gebruikt mag worden, betaal je bij ons dus geen licentiekosten. Wil je liever zelf hosten of een andere leverancier kiezen? Hier zie je aan welke modules kosten verbonden zijn en hoeveel. Het gaat om enkele honderden euro's dus voor de meeste organisaties te overzien.

Tjep's heeft geen enkele commerciële afspraak met welke leverancier dan ook met betrekking tot het donatieplatform. 

Tjep's is van mening dat een dergelijk platform binnen bereik moet zijn van alle goede doelen. Zo dragen we bij aan een betere wereld. 

Wat we natuurlijk ook fijn vinden: als meer mensen ontdekken hoe prettig het open source CMS 'DNN Platform' is, ontstaat meer vraag. Die vraag komt ten goede aan iedereen binnen de DNN community waar ook Tjep's deel van uitmaakt. 

Het staat je vrij om een andere betaalprovider te gebruiken. De code is hiervoor inzichtelijk en ook aan te passen. Tjep's heeft Mollie gekozen omdat hier geen maandelijkse kosten aan verbonden zijn. Zo kun je als organisatie klein starten en eventueel een andere betaalprovider kiezen als die beter bij je past.

Tjep's controleert niet of jouw organisatie ANBI geregistreerd is of niet. Wel is het zo dat betaalproviders (zoals Mollie) tegenwoordig onderzoek moeten doen of de herkomst en bestemming van donaties voldoen aan de wet. Dit is om financiering van terrorisme te bestrijden. Tjep's staat hier echter volledig buiten.

Ja. DNN heeft standaard de mogelijkheid om meerdere sites in 1 installatie aan te maken. Met 3 kliks heb je een nieuwe corporate site of marketing site tot je beschikking. Ingezette modules en thema's zijn vervolgens direct ook daar beschikbaar.

Het donatieplatform slaat geen rekeningnummers op, dat blijft bij de betaalprovider.

Wat we wel aan persoonlijke data opslaan?

  • Naam (indien de donateur deze ingeeft): ten behoeve van de lijst met donateurs als je die wilt tonen.
  • Emailadres: tbv bedankje en eventueel inschrijven voor een nieuwsbrief
  • Bedrijfsnaam (indien de donateur deze ingeeft): ten behoeve van de lijst met donateurs als je die wilt tonen.

Via de beheerschermen (beheer Mollie en beheer donateurs) zijn deze te verwijderen of te bewerken. De beheerschermen zijn ook handig voor als iemand belt met de vraag of een betaling is doorgekomen. In het beheerscherm van Mollie is te zien wat de status is van een transactie.